Produkcja wędlin wieprzowych, m.in. kiełbas cienkich, grubych, wędzonek i wędlin podrobowych.
Zakłady Mięsne Sapiechowscy to ekspert w uboju trzody chlewnej i bydła, oferujący szeroki zakres usług.
Dzięki własnemu rozbiorowi mięsa wieprzowego i wołowego, dostarczamy świeże elementy oraz wysokogatunkowe mięso do przetwórstwa. Doświadczony zespół gwarantuje jakość, a nasza firma to pewne źródło doskonałego mięsa dla firm i rolników. Dołącz do naszych zadowolonych partnerów biznesowych!.
czytaj więcejZakłady Mięsne Sapiechowscy powstają w malowniczym Wierzchowisku koło Wolbromia. Założone i prowadzone przez Małgorzatę i Jerzego Sapiechowskich
W odpowiedzi na dynamiczny rozwój i dążenie do pozyskania kontrahentów z Unii Europejskiej, zakład przechodzi gruntowną modernizację. Powiększenie budynku ubojni i rozbioru mięsa. Wyposażenie w półpneumatyczne urządzenia do uboju zwierząt. Spełnienie norm unijnych i uzyskanie zezwolenia na handel z krajami unijnymi.
Działalność młodego pokolenia, Braci Sapiechowskich, przynosi kolejną modernizację zakładu. Zautomatyzowana linia do uboju bydła i trzody. Powiększenie magazynu żywca i chłodni na półtusze. Stały nadzór lekarza weterynarii i wdrożenie systemu HACCP gwarantują bezpieczeństwo zdrowotne mięsa. Miesięcznie ubijanych jest od 1200-3000 sztuk trzody chlewnej oraz od 100-250 sztuk bydła.
Kolejna modernizacja w 2022 roku to powstanie nowego zakładu przetwórstwa mięsnego. Powiększona chłodnia, umożliwiająca obsługę miesięcznego uboju trzody na poziomie 2,5-5 tys. sztuk. Planowana sprzedaż mięsa również na terenie Unii Europejskiej, kontynuując ekspansję firmy na rynek międzynarodowy.
Firma Sapiechowscy, w związku z dynamicznym rozwojem oraz znaczącym wzrostem sprzedaży półtusz wieprzowych, wynikającym z dziennego uboju na poziomie 500-700 sztuk, podjęła strategiczną decyzję o zmianie swojej struktury prawnej. W latach 2022/2023 nasza firma przekształciła się w spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, co umożliwiło nam jeszcze skuteczniejsze zarządzanie działalnością, dalszą ekspansję oraz umocnienie pozycji na rynku. Dzięki tej zmianie możemy lepiej odpowiadać na potrzeby naszych klientów, optymalizować procesy produkcyjne i logistyczne oraz kontynuować dynamiczny rozwój naszej oferty.
Gwarantowana wysoka jakość mięsa i wędlin.
Ścisły nadzór lekarza weterynarii. System HACCP zapewniający bezpieczeństwo zdrowotne.
Atrakcyjne ceny półtusz wieprzowych z macior/tuczników. Konkurencyjne ceny usług ubojowych.