Logo Sapiechowscy

O nas

Historia Zakładów Mięsnych Sapiechowscy: Od Tradycji do Nowoczesności

Logo Sapiechowscy
  • 1999 Rok - Narodziny Przedsiębiorstwa:

    Zakłady Mięsne Sapiechowscy powstają w malowniczym Wierzchowisku koło Wolbromia. Założone i prowadzone przez Małgorzatę i Jerzego Sapiechowskich

  • 2010 Rok - Modernizacja z myślą o Europie:

    W odpowiedzi na dynamiczny rozwój i dążenie do pozyskania kontrahentów z Unii Europejskiej, zakład przechodzi gruntowną modernizację. Powiększenie budynku ubojni i rozbioru mięsa. Wyposażenie w półpneumatyczne urządzenia do uboju zwierząt. Spełnienie norm unijnych i uzyskanie zezwolenia na handel z krajami unijnymi.

  • 2016 Rok - Modernizacja z Pasją Młodego Pokolenia:

    Działalność młodego pokolenia, Braci Sapiechowskich, przynosi kolejną modernizację zakładu. Zautomatyzowana linia do uboju bydła i trzody. Powiększenie magazynu żywca i chłodni na półtusze. Stały nadzór lekarza weterynarii i wdrożenie systemu HACCP gwarantują bezpieczeństwo zdrowotne mięsa. Miesięcznie ubijanych jest od 1200-3000 sztuk trzody chlewnej oraz od 100-250 sztuk bydła.

  • 2022 Rok - Kolejny Krok w Przetwórstwie Mięsnym:

    Kolejna modernizacja w 2022 roku to powstanie nowego zakładu przetwórstwa mięsnego. Powiększona chłodnia, umożliwiająca obsługę miesięcznego uboju trzody na poziomie 2,5-5 tys. sztuk. Planowana sprzedaż mięsa również na terenie Unii Europejskiej, kontynuując ekspansję firmy na rynek międzynarodowy.

Oferta Zakładów Mięsnych Sapiechowscy:

Bogaty Asortyment:

Usługi Dla Firm:

Tradycja Wędlin od 2013 Roku

Produkcja wędlin wieprzowych, m.in. kiełbas cienkich, grubych, wędzonek i wędlin podrobowych.

Logo Sapiechowscy

Dlaczego Warto Wybrać Naszą Firmę?

Jakość:

Gwarantowana wysoka jakość mięsa i wędlin.

Bezpieczeństwo Zdrowotne:

Ścisły nadzór lekarza weterynarii. System HACCP zapewniający bezpieczeństwo zdrowotne.

Konkurencyjne Ceny:

Atrakcyjne ceny półtusz wieprzowych z macior/tuczników. Konkurencyjne ceny usług ubojowych.